Datenschutzerklärung der Helia (GDPR)

Drucken

Deutsch

Bei Helia wird Ihre Privatsphäre absolut respektiert und garantiert. Mit den nachfolgenden Hinweisen zum Datenschutz wollen wir Ihnen klar und transparent mitteilen, welche personenbezogenen Daten für welche Zwecke von uns verarbeitet werden. Wir übernehmen volle Verantwortung dafür, dass Ihre personenbezogenen Daten absolut vertraulich behandelt werden. Helia Tours erfüllt die Bestimmungen der Allgemeinen Datenschutzverordnung (DSGVO).

Das heißt:
Es werden nur für unsere Zwecke benötigten personenbezogenen Daten gesammelt. Der Zweck und Typ der Daten wird hierin beschrieben.
Für die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten müssen wir zuerst Ihre Erlaubnis einholen.
Es wurden alle Maßnahmen umgesetzt, um die Sicherheit Ihrer personenbezogenen Daten zu gewährleisten, um die Anforderungen der Verordnung zu erfüllen.
Ihre personenbezogenen Daten werden niemals an Dritte weitergegeben, es sei denn, dies ist notwendig, um den Zweck, für den die Daten erhoben wurden, zu erreichen, Ihre Rechte im Bezug auf Ihre personenbezogenen Daten werden immer respektiert und Sie werden darüber immer informiert.
Helia Tours übernimmt volle Verantwortung für die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten. Falls Sie Fragen zu dieser Datenschutzerklärung haben, können Sie uns kontaktieren:
Helia d.o.o. Trubarjeva cesta 8, 4260 Bled, Slowenien

Datenverarbeitung
Wenn Sie bei uns ein Formular ausfüllen, eine Tour buchen, eine Anfrage per E-Mail, Sozial Media, Telefon oder auf andere Weise stellen oder eines unserer Produkte kaufen, werden bei Bedarf Daten direkt von Ihnen gesammelt. Daten werden auch gesammelt, wenn Sie unsere Website benutzen. Wir können auch von Dritten wie Partnern, Agenturen, Zahlungsprozessoren, Werbetreibenden und / oder Analyseanbietern Daten sammeln. Alle Ihre Daten werden auf einer sicheren Plattform gespeichert. Ihre personenbezogenen Daten werden nur zur Bearbeitung wie nachfolgend beschrieben oder ähnlich verwendet:
1. Datennutzung. Die über die Nutzung unserer Website und Dienstleistungen erhobenen Daten können verarbeitet werden. Das kann die IP-Adresse, Browsertyp, Betriebssystem, geografischen Standort, Seitenaufrufe, Website-Navigationspfade, Häufigkeit und / oder Muster Ihrer Nutzung unserer Website beinhalten. Für diese Zwecken werden unsere Analytics-Tracking-Systeme, wie Google Analytics, verwendet. Wir verwenden diese Daten, um zu analysieren, wie unsere Website verwendet wird, um sicherzustellen, dass wir nur relevante Inhalte und Werbung an unsere Kunden oder potenziellen Kunden liefern und dass die Nutzer unserer Website verstehen. Wir verwenden diese Daten nur für unser legitimes Interesse, wie Überwachung und Verbesserung unserer Website, Marketing und andere Dienstleistungen.
2. Personenbezogene Daten unserer Kunden Es können folgende Arten von Daten von uns verarbeitet werden:  Name, E-Mail-Adresse, Hausadresse, Telefonnummer, Kreditkartennummer, gesprochene Sprache, Firmenname (gegebenfalls), Handelskammernummer (gegebenfalls), Umsatzsteuernummer (gegebenfalls), Alter, Größe usw. (in Bezug auf die Fahrradgröße), Diät-Informationen (falls Sie spezielle Wünsche / Anforderungen bezüglich Mahlzeiten haben) und andere relevante Daten. Diese Daten werden benötigt, um Ihnen Inhalte, Produkte und / oder Dienstleistungen zur Verfügung zu stellen und / oder um eine Reise- oder Reisevereinbarung zu organisieren und um Ihnen in Zukunft weitere relevante Touren und Dienstleistungen anzubieten. Wenn Sie mit uns einen Vertrag über unsere Dienstleistungen oder Produkte abschließen, wird von Ihnen die Einwilligung eingeholt, diese Daten auf sichere Weise verarbeiten zu dürfen. Ihre Einwilligung gilt als Rechtsgrundlage für die Verarbeitung und Nutzung dieser Daten nur für die Lieferung und die Realisierung solcher Dienstleistungen und für alle künftigen Angebote und Korrespondenz, mit denen sie einverstanden sind.
3. Nutzerdaten. Wenn Sie unsere E-Mail-Benachrichtigungen, Newsletter und andere kostenlose Inhalte abonnieren, verarbeiten wir möglicherweise Ihre personenbezogenen Daten, die Sie uns mitteilen. Außerdem können alle Kommunikationsdaten, die Sie uns - sei es über soziale Medien, E-Mail, Post oder auf andere Weise – senden, ebenfalls verarbeitet werden, um mit Ihnen zu kommunizieren. Auf diese Weise können wir relevante Marketinginhalte entweder über unsere Website, per E-Mail oder per Post effektiv bereitstellen. Die gesetzliche Grundlage dafür ist, das Wachstum unseres Geschäfts zu unterstützen und darüber hinaus Aufzeichnungen zu führen, die für die Verfolgung oder Verteidigung einer Klage erforderlich sind.

Dritte
Wir werden Ihre Daten niemals an unabhängigen Dritten weitergeben. Ihre personenbezogene Daten können aber an relevante Partner, die sie benötigen, um einen Teil der Arbeit ihres Auftrages auszuführen, wie zum Beispiel Dritte, die Teile der Reise oder Reisevorkehrungen für Ihre Buchung durchführen, Zahlungsdienstleister, Marketing- und Verwaltungsdienste Anbieter, Unternehmensberater etc., weitergegeben werden. Sollten wir in Zukunft Teile unseres Unternehmens verkaufen oder übertragen, erhält der Käufer alle Daten, die für diesen Kauf relevant sind. Alle Drittparteien sind jedoch auch an die Gesetze und Vorschriften der DSGVO gebunden und sind verpflichtet ihre Daten geheim zu halten, Ihre Privatsphäre zu respektieren und die personenbezogenen Daten nur in voller Übereinstimmung mit der DSGVO-Verordnung zu verwenden.

Personenbezogene Daten werden nur an diejenigen Drittparteien weitergegeben, die einen Verarbeitungsvertrag abgeschlossen haben, der die Sicherheit und Vertraulichkeit Ihrer Daten gewährleistet. Ohne Ihre schriftliche Zustimmung werden an Dritte keine Daten weitergegeben, es sei denn, es besteht eine gesetzliche Verpflichtung.

Minderjährige

Die Verarbeitung personenbezogener Daten eines Minderjährigen (unter 16 Jahren) erfolgt nur mit vorheriger schriftlichen Zustimmung eines Elternteils, gesetzlichen Vormunds oder gesetzlichen Vertreters.

Datenaufbewahrungsfrist
Alle personenbezogenen Daten werden nur so lange gespeichert, wie dies zur Erfüllung des jeweiligen Zwecks bzw. aus rechtlichen oder buchhalterischen Gründen erforderlich ist. In einigen Fällen können Ihre Daten anonym für Forschungszwecke auf unbestimmte Zeit aufbewahrt werden. Wenn Ihre personenbezogenen Daten eines der oben genannten Kriterien nicht mehr erfüllen, werden sie gelöscht oder auf sichere Weise entsorgt. Wenn Ihre personenbezogenen Daten aus einem anderen Grund aufbewahrt werden müssen, z. B. für die Zustellung von Newslettern oder Angeboten usw., wird dies so lange aufbewahrt, wie es in ihrem Einverständnis steht. Sie können jederzeit mit uns persönlich Kontakt aufnehmen und verlangen, dass Ihre Daten gelöscht oder entsorgt werden. Wir machen es - es sei denn, es gibt eine Rechtsgrundlage für die Aufbewahrung der Daten, wie zum Beispiel einen Rechtsstreit usw.

Schutz Ihrer personenbezogenen Daten und Sicherheitsverletzungen
Es wurden geeignete technische und organisatorische Maßnahmen vorgenommen, um Ihre personenbezogenen Daten gegen rechtswidrige Verarbeitung, unbefugten Zugriff, Missbrauch oder Offenlegung zu schützen. Unter anderem haben wir folgende Vorkehrungen getroffen:
Jede Person, die im Auftrag von Helia Tours auf Ihre personenbezogenen Daten zugreifen kann, hat sich verpflichtet, die Daten niemals an andere Dritten als vorher beschrieben weiterzugeben und die Daten unter strikter Sorgfaltspflicht, in Übereinstimmung mit der DSGVO zu bearbeiten.
Unsere Computersysteme sind vollständig mit Benutzer-IDs und starken Passwörtern geschützt.
Wir verschlüsseln personenbezogene Daten und machen sie bei Bedarf anonym.
Alle Online-Buchungen erfolgen über eine gesicherte Verbindung.
IP-Adressen werden vorübergehend registriert und gespeichert, können aber nicht zu Ihnen zurückverfolgt werden.
Wir speichern personenbezogene Daten, um Dateien bei physischen oder technischen Problemen wiederherzustellen.
Wir evaluieren und testen unsere Maßnahmen regelmäßig.
Unsere Mitarbeiter sind sich der Bedeutung des Datenschutzes bewusst und halten diese jederzeit ein.

Im unwahrscheinlichen Fall einer Verletzung personenbezogener Daten haben wir Verfahren, um damit umzugehen. Der Verstoß wird identifiziert, der Umfang festgelegt und, wenn wir gesetzlich dazu verpflichtet sind, werden wir einen vollständigen Bericht und / oder eine Benachrichtigung erstellen,

Sie erkennen an, dass trotz aller Sicherheitsmaßnahmen, die uns freiwillig mitgeteilten personenbezogene Daten, von unbefugten Dritten abgerufen oder manipuliert werden können. Sie sind auch einverstanden, dass wir für alle ohne unser Wissen oder Erlaubnis erhaltenen oder durch unsere Webseite oder Sozial-Media-Kanäle erhaltenen Daten keine Verantwortung übernehmen. Darüber hinaus entbinden Sie uns von allen Ansprüchen, die sich aus oder in Verbindung mit der Verwendung solcher nicht autorisierter Informationen ergeben. Sie sind auch einverstanden, uns über eine Verletzung der Sicherheit oder unbefugte Verwendung Ihrer personenbezogenen Daten zu informieren.

Änderungen dir Datenschutzerklärung

Sie bestätigen, dass Sie die rechtlichen Hinweise gelesen und verstanden haben und sich mit den Bestimmungen der Hinweise einverstanden erklären. Sie stimmen auch zu, die Richtlinie weiterhin zu verfolgen, um sich über Änderungen oder Modifikationen zu informieren. Wir behalten uns das Recht vor, unsere Datenschutzerklärung jederzeit zu aktualisieren oder zu ändern. Bei wesentlichen Änderungen dieser Datenschutzerklärung, werden Sie darüber entweder über die von Ihnen angegebene E-Mail-Adresse oder durch einen auffälligen Hinweis auf unserer Website benachrichtigt.

Ihrer Rechte auf Datenschutz
Ihre Rechte gemäß geltenden Datenschutzgesetzen sind das Recht auf Zugriff, Berichtigung, Einschränkung, Löschung und / oder Widerspruch gegen die Verwendung und Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten sowie das Recht auf Portabilität der Daten. Sie haben das Recht, zuzustimmen, wie und wo wir Ihre Daten verarbeiten. Soweit die Rechtsgrundlage unserer Verarbeitung dies zulässt, haben Sie das Recht, jederzeit zurückzutreten. Wir können Sie bitten, sich zu identifizieren, bevor wir die oben genannten Anforderungen erfüllen können.

Beschwerden
Falls Sie eine Beschwerde zur Handhabung Ihrer personenbezogenen Daten haben, bitten wir Sie, uns umgehend zu kontaktieren. Wir werden alles Mögliche tun, um das Problem zu lösen. Sie haben das Recht, Ihre Beschwerde bei der slowenischen staatlichen Datenschutzaufsichtsbehörde einzureichen.

Slovensko

Politika zasebnosti podjetja Helia d.o.o. (v nadaljevanju: podjetje)

O politiki varstva osebnih podatkov
Namen Politike varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika) je seznanitev Naročnikov Uporabnikov ter drugih oseb (v nadaljevanju: Posamezniki) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja ter pravicami Posameznikov na tem področju. Hkrati ta Politika dodatno pojasnjuje soglasje za obdelavo podatkov. V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete naslednje informacije:
• kontaktne informacije podjetja in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
• namene, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov Posameznikov, vključno s profiliranjem osebnih podatkov Posameznikov,
• posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretje države,
• čas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov,
• pravice Posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,
• pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.
Kjer je to primerno, se določila, ki se nanašajo na Posameznike, uporabljajo tudi za vprašanja tajnosti in zaupnosti komunikacij uporabnikov, ki so pravne osebe.
Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo podatkov Upravljavec osebnih podatkov Posameznikov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je Helia d.o.o..

Nameni obdelave in podlage za obdelavo podatkov
Obdelava na podlagi pogodbe: Podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov za namene obveščanja o novih zapisih na spletni strani, namene neposrednega trženja, namene segmentiranja.
V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov za naslednje namene:
• Email naslov in ime (za namene obveščanja, pošiljanja email novičk)
• Telefonsko številko (za namene obveščanja o izvajanju poslovne storitve)
• Domači naslov (za izpolnitev dolžnosti iz naslova plačilnih obveznosti - kreiranje in pošiljanje računov)
• Podatki o podjetju (za izpolnitev dolžnosti iz naslova plačilnih obveznosti - kreiranje in pošiljanje računov) .
Obdelava na podlagi zakona:
Podjetje obdeluje osebne podatke Posameznikov za namene sklepanja, izvajanja, spremljanja in prekinitev naročniškega razmerja. Obdelava na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov: Obdelava podatkov lahko temelji na soglasju, ki ga posameznik da podjetju. Soglasje se lahko na primer nanaša na obveščanje o ponudbi in storitvah, pripravo ponudbe, prilagojene posameznikovim uporabniškim navadam ali opravljanje storitev z dodano vrednostjo. Obveščanje se izvaja prek kanalov, ki jih je v soglasju izbral Posameznik.
Obveščanje z uporabo e-poštnega naslova vključuje posredovanje e-poštnega naslova zunanjemu obdelovalcu z namenom prikaza oglasnih sporočil podjetja med brskanjem na spletu.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko svoje soglasje kadarkoli umakne oziroma spremeni na enak način, kot je bilo soglasje dano ali na drug način, kot ga opredeli podjetje, pri čemer si podjetje pridržuje pravico do identifikacije stranke. Umik oziroma
sprememba soglasja se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja. Veljavno je zadnje podano soglasje Posameznika, ki ga prejme podjetje. Možnost preklica soglasja ne predstavlja odstopnega upravičenja v poslovnem razmerju Posameznika s podjetjem. Soglasje lahko da eden od staršev, rejnik ali skrbnik za mladoletnega otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo soglasja ne more podati sam. Takšno soglasje bo veljalo dokler ga eden od staršev, rejnik ali skrbnik oziroma otrok sam, ko skladno z veljavno zakonodajo to pravico pridobi, ne prekliče ali spremeni.
Posredovanje podatkov tretjim osebam ter posredovanje podatkov v tretje države (države, ki niso članice Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora) Podjetje lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se osebni podatki obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje osebne podatke o posameznikih:
• osebam, ki za podjetje izvajajo posamezne naloge obdelave kot so na primer: priprava in pošiljanje računov ali podatkovna analitika, vzdrževanje in razvoj storitev, kadar te naloge v potrebnem obsegu vključujejo obdelavo osebnih podatkov;
• osebam, ki za podjetje opravljajo storitve prodaje in trženja, vključno s prodajo in trženjem na terenu, ali sodelujejo s podjetjem na področju trženja in prodaje lastnih storitev ali storitev tretjih oseb, v obsegu, ki je potreben za tovrstne naloge v sklopu namenov in podlag, opredeljenih v tej Politiki.
V kolikor je podjetje priključeno oz. prevzeto s strani drugega podjetja, se osebni podatki skladno z zakonom prenesejo na prevzemnika. S tem, ko uporabljate naše storitve, soglašate z nadaljnjim obdelovanjem vaših osebnih podatkov s strani prevzemnika.

Rok hrambe osebnih podatkov
Obračunski podatki in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost. Če se podatki o prometu obdelujejo na podlagi privolitve posameznika zaradi trženja storitev, prodaje blaga ali izvajanja storitev z dodano vrednostjo, se ti podatki v potrebnem obsegu lahko obdelujejo toliko časa, dokler je to potrebno za takšno trženje ali storitve. Vsi ostali podatki, ki so pridobljeni za namene obveščanja in neposrednega trženja, se hranijo do preklica.

Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov
Podjetje zagotavlja posameznikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejema zahteve. Podjetje lahko rok za uresničevanje pravic posameznika podaljša za največ dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev. Če podjetje podaljša rok, o vsakem takem podaljšanju obvesti posameznika v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.
Podjetje sprejema zahteve v zvezi s pravicami posameznika po telefonu, na številki 031 544 544 ali na elektronski naslov Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!. Kadar posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahtevo predloži z elektronskimi sredstvi, se informacije, kadar je mogoče, zagotovijo z elektronskimi sredstvi, razen če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne zahteva drugače. Kadar obstaja upravičen dvom v zvezi z identiteto Posameznika, ki predloži zahtevo v zvezi s kakšno od njegovih pravic, lahko podjetje zahteva zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Če so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko podjetje: zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva administrativne stroške posredovanja informacij ali sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa, ali zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.
Posameznikom omogoča podjetje naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:
• pravico do dostopa do podatkov,
• pravico do popravka,
• pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
• pravico do omejitve obdelave,
• pravico do prenosljivosti podatkov.

Pravica do dostopa do podatkov
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od podjetja dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, kamor sodijo:
• nameni obdelave;
• vrste osebnih podatkov;
• uporabniki ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
• kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
• obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
• pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
• kadar osebni podatki niso zbrani od Posameznika, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
• obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
Na podlagi zahteve posameznika podjetje zagotovi kopijo njegovih osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Za dodatne kopije podatkov, ki jih zahteva Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko podjetje zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju administrativnih stroškov.

Pravica do popravka
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave. Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«) Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, podjetje pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati:
• kadar osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
• kadar Posameznik prekliče privolitev, ki je podlaga za obdelavo podatkov, pa za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
• kadar Posameznik ugovarja obdelavi na podlagi zakonitega interesa podjetja, pa za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
• kadar Posameznik ugovarja obdelavi za potrebe neposrednega trženja;
• kadar je osebne podatke treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom; kadar gre za podatke, v zvezi s ponujanjem storitev informacijske družbe, nepravilno zbrane od otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo takšnih podatkov ne more dati.
Kadar gre za imeniške ali drugače objavljene podatke, podjetje sprejme razumne ukrepe, vključno s tehničnimi, da upravljavce, ki obdelujejo osebne podatke, obvesti, da Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, od njih zahteva, naj izbrišejo morebitne povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

Pravica do omejitve obdelave
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje omeji obdelavo, kadar:
• Posameznik oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
• je obdelava nezakonita in Posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;
• podjetje osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih
• posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
• je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi Posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Pravica do prenosljivosti podatkov
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posedovalo podjetje, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga podjetje, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar:
• obdelava temelji na privolitvi Posameznika ali pogodbi in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov, če ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva podjetje ali tretja oseba. podjetje preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami Posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, ima posameznik pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno s profiliranjem, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kolikor neposredno trženje temelji na privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede s preklicem dane osebne privolitve.

Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov
Posameznik lahko morebitno pritožbo, v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, sporoči na telefon 031 544 544 ali na elektronski naslov Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, oziroma po pošti na naslov Helia d.o.o., Truabrjeva 8, 4260 Bled .
Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši slovenske predpise ali predpise EU na področju varstva osebnih podatkov.
Če je posameznik pri podjetju uveljavljal pravico do dostopa do podatkov in po prejeti odločitvi podjetja meni, da osebni podatki, ki jih je prejel, niso osebni podatki, ki jih je zahteval, ali da ni prejel vseh zahtevanih osebnih podatkov, lahko pred vložitvijo pritožbe Informacijskemu pooblaščencu vloži obrazloženo pritožbo pri podjetju v roku 15 dni. Podjetje mora o pritožbi odločiti kot o novi zahtevi v petih delovnih dneh.

Veljavnost Politike
Ta Politika je objavljena na spletni strani www.helia.si in začne veljati z 12.3.2019